הפקת סרטוני תדמית שוק פרוץ או שוק מוסדר?

הפקת סרטוני תדמית שוק פרוץ או שוק מוסדר? האם יש מחיר אחיד ומוסדר להפקת סרטוני וידאו? הרשת מלאה בהצעות להפקת סרטונים. שוק פרוץ ללא מחירון מוסדר שמייצר מיליוני סרטונים שאיש לא רוצה לצפות בהם.

הפקת סרטוני תדמית בשוק פרוץ בלי כללים וקודים של שוק מוסדר. האם יש מחיר אחיד ומוסדר להפקת סרטוני וידאו? הרשת מלאה בהצעות להפקת סרטונים. בניגוד לתחומים רבים שבהם יש מחירון מוסדר, בכל מה שקשור לסרטוני וידאו אין שוק מוסדר. זהו שוק פרוץ. שיטוט קצר באינטרנט מעלה הצעות החל מ-1000 שקלים לא כולל מ.ע.מ. איך נראה סרטון שעלה 1000 שקלים בלבד? האם הוא כולל במאי? צלם? עורך? תסריטאי? מעצב גרפי? מוסיקה ברישיון? כנראה שלא. סרטון בעלות נמוכה מקצר תהליכים. הוא מציע לכם צלם וידאו שהוא במקרה גם עורך שמפיק עבורכם סרטון "בסרט נע". סרטון תדמית שנראה כמו מיליוני סרטונים ברשת. בלי זהות, בלי בידול, ללא חשיבה יצירתית. מה הסיכוי של סרטון תדמית שעלה סכום נמוך כל כך לעמוד ביעדי המכירות? סיכוי קלוש ביותר.

בדרך כלל סרטון שעלה 1000 שקלים נראה כמו מוצר שיוצר בפס יצור אחיד. זהה למיליוני סרטונים שעולים לרשת מדי יום. בלי בידול, בלי רעיון, בלי טיפת מקוריות. סרטון כזה לא יניב המרות. הוא עלול לעורר רושם רע ובכך לקבור את סיכויי המכירה הטמונים בסרטון. סרטון תדמית הוא סוכן המכירות שלכם. הוא מהווה נקודת עיגון חשובה מאוד בתהליך יצירת הקשר עם הלקוח. אם הפקתם סרטון שנראה לא טוב, פגעתם בהזדמנות החד פעמית שניתנה לכם במפגש עם לקוח באינטרנט. התופעה הזו קיימת גם בשוק בניית אתרים. כל מי שבקיא בתחום יודע שאי אפשר לבנות אתר ברמה גבוהה בעלות של 2000-3000 שקלים. אבל עדיין קיימים עסקים שמתפתים להזמין אתר כזה. התוצאה, אתר בלתי ראוי שלא מצליח לעמוד ביעדי ההמרה שהוצבו לו. הפסד מוחלט.

למה עסקים בוחרים להפיק סרטון ב-1000 שקלים? או אפילו ב-2000 שקלים? בין היתר מחישובים מוטעים. נדמה להם שהם הצליחו לקצר תהליך ולהוזיל עלויות. התוצאה הסופית מאכזבת. סרטון שאמור ל"חיות" ברשת במשך כמה שנים, נראה כל כך עלוב שאף אחד לא רוצה לצפות בו. לרוב הסרטונים האיכותיים יש חיי מדף ארוכים. סרטון מושקע יכול לחיות ברשת מספר שנים ולהניב המרות ללא הפסקה. המשמעות היא שגם אם תשקיעו 5000 שקלים ותערבו את כל בעלי המקצוע, תקבלו סרטון תדמית איכותי בעלות משוערת של כ-5 שקלים ליום פעילות ברשת. בהנחה שהסרטון יהיה רלוונטי למשך 3 שנים. 1000 ימי פעילות יעלו לכם רק 5000 שקלים. 5 שקלים ליום פעילות. 99% מבעלי העסקים, לא עושים את החישוב הזה. הם בוחרים בפתרון היקר. סרטון שעלה 1000 שקלים. אבל איש לא רוצה לצפות בו, אפילו לא יום אחד. וכך הרשת הופכת ל"בית קברות" לסרטונים. מיליוני לקוחות מייצרים תוכן וידאו שלא ראוי לשידור. הם מתפתים לשלם 1000 שקלים ולקבל סרטון שלא מצליח להניע את הגולש לבצע איתם עיסקה. מיותר לציין שהם מתאכזבים ולא מוכנים לחשוב על הפקת סרטון נוסף.